Avatar Photo Magazine Nr. 3 - Revistă de fotografie românească

Postat pe 11 martie 2024 în Fotografie
Avatar Photo Magazine Nr. 3 - Revistă de fotografie românească
Apărut în mai 2023, al treilea număr al revistei ne aduce în prim-plan fotografiile Cristinei Venedict. Portretele ei au un stil unic, boem, liric, cu o cromatică deosebită (portocaliu, albastru, verde) și au ajuns cunoscute în toată lumea prin intermediul revistelor sau al expozițiilor.

Un portret artistic trebuie să depășească limita reprezentării simple a unei persoane și să devină o expresie creativă și emoțională a artistului. - Cristina Venedict

Tot în acest număr facem cunoștință cu fotografia culinară, prin intermediul lui Cătălin Săvulescu care ne povestește experiența lui și ne dă câteva sfaturi, celor care vrem să facem primii pași în acest domeniu:

Poți începe cu ceva simplu, cu o pâine, de exemplu, pe care să o fotografiezi în diverse moduri și să încerci tot felul de scheme de lumini. Pe lângă asta, poți prezenta pâinea fie ca bucată întreagă, fie sub formă de felii, fie combinate. Poți folosi un prosop, un tocător, farfurii diverse sau pur și simplu hârtie de ambalaj.

Alte subiecte mari abordate sunt fotografia de nuntă cu Marian Sterea și fotografia de nou născuți cu Olga Vușcan. Ambele articole prezintă lucrările celui doi și câteva informații "din culise" ce ne pot ajuta să înțelegem mai bine aceste două categorii de fotografie.

Numărul 3 al revistei Avatar Photo Magazine îl găsiți în magazinele online de profil, atât timp cât mai e pe stoc. Acum apare disponibil pe Foto Hobby și pe Photosetup. Lumină bună!