Emotional Intelligence Game Changers: 101 Simple Ways to Win at Work and Life (Harvey Deutschendorf)

Postat pe 2 decembrie 2023 în Dezvoltare personală
Emotional Intelligence Game Changers: 101 Simple Ways to Win at Work and Life (Harvey Deutschendorf)
În urma unei recomandări primite pe LinkedIn, am început să citesc Emotional Intelligence Game Changers: 101 Simple Ways to Win at Work and Life de Harvey Deutschendorf.

Cartea conține 101 sfaturi pentru a deveni un lider mai bun. Pare o compilație de idei extrase din mai multe cărți publicate de autori mai mult sau mai puțin renumiți sau din alte surse diverse. Vă las unul din sfaturi mai jos, restul le puteți afla citind-o.

Dă tot ce ai mai bun
Oamenii fericiți cred în a face tot posibilul, indiferent dacă primesc sau nu credit. Dând tot ce poți, creezi sentimente pozitive despre tine însuți. Acest lucru consolidează caracterul, crește respectul de sine și stabilește obiceiuri bune de muncă - toate acestea te vor ajuta în viitor, indiferent dacă cineva observă sau nu.

Conținutul cărții este foarte condensat, asta având ca efect o oarecare greutate în a citi și reține ideile. Mi-a fost greu uneori să mă concentrez și am fost nevoit să reiau porțiuni pentru a le conștientiza. Pe de altă parte, cantitatea de informații oferită este destul de mare și utilă, doar să reușiți să vă concentrați asupra lor.

Recomand a se citi câte unul sau două capitole (sfaturi) odată. După, citiți sau faceți altceva și reveniți mai târziu pentru următoarele. Vă va fi mai ușor să le interiorizați.

Nota mea: 3 din 5.