Be Useful: Seven Tools for Life (Arnold Schwarzenegger)

Postat pe 17 decembrie 2023 în Dezvoltare personală
Be Useful: Seven Tools for Life (Arnold Schwarzenegger)
Șapte reguli de urmat pentru a-ți atinge adevăratul potențial în viață, sintetizate de Arnold Schwarzenegger din propria sa călătorie de reinventare neîncetată și realizări extraordinare. Aceste reguli sunt accesibile absolut oricui, inclusiv ție!
Unul din cele mai bune sfaturi din această carte este "Work your ass off" - muncește din greu. "Repetiția e mama învățăturii", proverbul atât de bine-cunoscut de noi, este explicat și aplicat de Arnold pe tot parcursul vieții:

Din primele mele zile de culturism, munca depusă a însemnat întotdeauna repetiții. Nu doar să fac repetiții, ci să le țin evidența. [...] Când mă pregăteam să devin actor, ani mai târziu, însemnam pe copertă de câte ori am citit scenariul și nu mă opream până nu memoram fiecare scenă. Ca și guvernator - și acum când am de ținut o prezentare - făceam aceleași însemnări pe prima pagină a discursurilor. Știam că dupa zece repetări mă puteam prezenta decent, dar douăzeci de repetări însemna să-i dau pe spate.

Lipsa de timp e un motiv invocat des atunci când încerci să găsești justificare pentru nu a face nimic. Dar Arnold ne spune că "Sunt ocupat" nu are sens. Suntem cu toții "ocupați". Avem cu toții lucruri de făcut în fiecare zi, obligații și responsabilități. Trebuie să mâncăm, să dormim, să plătim facturile. Ce legătură are asta cu efortul de a-ți atinge visul? Dacă contează pentru tine, găsește-ți timp.

Puteți găsi cartea pe Elefant.ro atât în engleză, cum am citit-o eu, cât și în română.

Nota mea: 4 din 5