Avatar Photo Magazine Nr. 1 - Revistă de fotografie românească

Postat pe 10 decembrie 2023 în Fotografie
Avatar Photo Magazine Nr. 1 - Revistă de fotografie românească
Primul număr al revistei Avatar Photo Magazine a apărut în martie 2022. Revista este realizată de Alin Panaite de la Avatar Studio din Constanța. Este prima revistă de fotografie românească printată din ultimii 10 ani, singura disponibilă pe piața în acest moment.

În această primă ediție găsim interviuri excepționale cu Vlad Eftenie și Claudiu Guraliuc, sfaturi despre cum să faci fotografii de peisaj reușite, câteva cuvinte despre fotografia comercială și de produs, cum poate deveni deveni fotografia o formă de terapie, un review Canon R5 și un editoral DSLR vs Mirrorless.

În ultimul articol avem parte și de puțină comedie marca Alin Panaite. Iată cum descrie modul de funcționare al unui DSLR:

Lumina pătrunde prin obiectiv, se izbește puternic de oglinda care stă tolănită agale într-un unghi de 45 de grade în fața obturatorului. Imaginea este proiectată în sus, printr-un ecran de focus, în pentaprismă, și ajunge într-un final în vizor, unde ochiul nerăbdător al fotografului caută cadrul minunat care sa-i aducă minimum 100 de like-uri. [...] Când inspirația îl pocnește peste ceafă și vede cadrul suprem, apasă pe buton. Atunci oglinda se trezește din amorțeală, se ridică instant, precum zmeul trezit din beție, obturatorul se deschide și imaginea se duce direct către senzor unde este captată.

Dacă sunteți pasionați de fotografie, vă recomand din toată inima să cumpărați atât acest număr al revistei cât și pe celelalte (sunt 4 la momentul scrierii acestui articol) și să le citiți, colecționați, apreciați și, de ce nu, împrumutați prietenilor care vă împărtășesc dragostea de imagini frumoase.